GFO swingt het nieuwe jaar in

by | Jan 11, 2014

Geheel volgens traditie begon het Gelders Fanfare Orkest (GFO) zaterdag 11 januari 2014 na een spetterende opening, met de klassieke overture “Die Fledermaus” van Johann Strauss Jr. Chef dirigent Erik van de Kolk leidde het orkest zeer muzikaal door de lastige wals, waardoor het een lichte en sprankelende uitvoering werd.

Voor de pauze werden met “A Farewell to Arms” van Harrie Janssen en “Variations on a Scale” van Philip Sparke originele fanfarewerken uitgevoerd, een dankbaar repertoire voor zowel orkest als publiek. Hoogtepunt was wel het optreden van solist Anouk Mulder (10 jaar) op bugel die publiek en orkest emotioneel wist te raken met haar muzikale performance.

Na de pauze zat het GFO in een bigband opstelling en opende met “Earth, Wind and Fire” in een arrangement van Peter Kleine Schaars. Solist Bas Lodewijks schitterde in “El Cid” op zijn altsax; “wat een techniek en beheersing al op zo’n jonge leeftijd”. Beide Jonge Solisten kregen naast een warm applaus van het publiek en een prachtige bos bloemen, van Hoorspecialist Beter Horen een waarde cheque voor gratis maatwerk gehoorbescherming.

Dirigent Erik van de Kolk werd tijdens een terugblik 2013 nog even in het zonnetje gezet, waarna het orkest het programma vervolgde met een “Mine Own King am I” gespeeld door concertmeester Corrie Spronk. “John Browns Body” en de “Nederlandse Medley” van arrangeur Jasper Staps vormden met recht een spetterende en swingend finale van een muzikale fanfareavond.

Tijdens de reprise van de “Nederlandse Medley” ging de zaal helemaal op z’n kop en zong luidkeels mee met het overbekende “Land van Maas en Waal”, waarna het nog lang onrustig bleef in de foyer van theater Veluvine te Nunspeet.