Première ZNFI samen met het GFO

by | Dec 8, 2012

Het ZNFI is een initiatief van Chris Dirkx. Als gepassioneerd liefhebber van fanfaremuziek nam hij in 2012 het voortouw om dit semi-professionele projectorkest op te richten. Het orkest speelt origineel repertoire, gecombineerd met bewerkingen uit de brassband en symfonische wereld en organiseerde begin december 2012 haar eerste uitvoering in samenwerking met het Gelders Fanfare Orkest.

Voor de pauze mocht het ZNFI het spits afbijten met een ambitieus programma. De droom van dirigent Chris Derikx bleek werkelijkheid te worden, want met werken als “a London Overture” en “Vitea Aeterna” van componist Alexander Comitas liet het orkest horen dat alles technisch in orde was. Er werd met veel passie gespeeld en wat ons betreft heeft deze jonge fanfare een mooie toekomst in het vooruitzicht.

Het Gelders Fanfare Orkest liet, onder leiding van haar dirigent Erik van de Kolk, het toegestroomde publiek in warme fanfareklanken onderdompelen. Met een bevlogen gespeelde “Consolation” van componist Jan van de Roost en “Kadish” van arrangeur Geert Schrijvers liet het GFO een uitstekende indruk achter in het mooie Maasbracht. Zo kon het GFO alvast even wennen aan het Zuidelijke klimaat met het oog op haar deelname aan het WMC in 2013.